Urmăriţi-ne pe Facebook

Nucile sunt considerate alimentele creierului.

Fiind atribuite inca din antichitate sanatatii creierului din pricina formei pe care o au, nucile s-au dovedit a contine nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

Nucile mai contin si o serie de minerale necesare mentinerii sanatatii organismului, precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor esential pentru multe enzime din organism, stimuland activitatea enzimatica a celulelor si imbunatatind metabolismul.

    Nucile contin vitamine, precum:

          Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este esentiala pentru frumusetea pielii, dar totodata intervine si in sanatatea ochilor, a         mucoaselor, vitamina A avand si efecte anticancerigene;
          Vitamine din complexul B: vitamina B2, B6, B12, acid folic;
          Vitamina D vegetala;
          Vitamina E - un puternic antioxidant solubil gras, indispensabil mentinerii membranelor celulare, aceasta vitamina fiind utila si in mentinerea tineretii pielii, impiedicand procesele de imbatranire din organism si combatand stresul oxidative.